ХОТЕЛИ НА СУША
 Благоевград
 Бургас
 Варна
 Велико Търново
 Видин
 Враца
 Габрово
 Добрич
 Кърджали
 Кюстендил
 Ловеч
 Монтана
 Пазарджик
 Перник
 Плевен
 Пловдив
 Разсело
 Русе
 Силистра
 Сливен
 Смолян
 София
 София област
 Стара Загора
 Търговище
 Хасково
 Шумен
 Ямбол
 ТОП дестинации:
 Априлци
 Арбанаси
 Банско
 Добринище
 Добърско
 Елена
 Златосело
 Копривщица
 Мелник
 Пампорово
 Рибарица
 Троян
 Трявна
 Чифлик
 ОЩЕ дестинации
 ХОТЕЛИ НА СКИ
 УЕБ КАМЕРИ
 НА СЕМИНАР
 ЗАВЕДЕНИЯ
 ХОТЕЛИ НА МОРЕ
 Вама Веке
 Дуранкулак
 Крапец
 Шабла
 Тюленово
 Камен бряг
 Свети Никола
 Русалка
 Българево
 Каварна
 Балчик
 Албена
 Кранево
 Златни пясъци
 Св. Конст. и Елена
 Чайка-Журналист
 Почивка
 Траката
 ВАРНА
 Аспарухово
 Равна гора
 Камчия
 Шкорпиловци
 Бяла
 Обзор
 Елените
 Свети Влас
 Слънчев бряг
 Несебър
 Ахелой
 Поморие
 Сарафово
 БУРГАС
 Крайморие
 Черноморец
 Созопол
 Дюни
 Приморско
 Китен
 Лозенец
 Велека
 Царево
 Варвара
 Ахтопол
 Синеморец
 Резово
 Инеада
                                               Хотели,  вили и къщи за гости в Церово , резервация на почивка в област Церово            ENGLISH            
0897976248
 
 
Последни оферти :
boss@veliko.info


 

Пазарджик » Церово
 

Церово ...

Добре дошли в уеб страницата на село Церово и област Церово за резервация, настаняване и почивка в хотели, хостели, вили, къщи за гости, места за бизнес срещи и семинари ...
Екипът ни с удоволствие ще Ви помогне да отседнете в Церово или околността. Докато Вие сте на работа или си почивате ние ще проверим възможна ли е резервацията, която сте пожелали в някой хотел в Церово и в срок от няколко часа ще ви предложим алтернативна възможност за настаняване. При реализирана резервация в къща за гости или
  Препоръчваме:
хотел в Церово не ни дължите нищо. Само, ако изборът Ви е от групата хотелимаркирани с мигаща буква B ще ни дължите 10% бакшиш. Резервацията се прави от служителите на хотела  по цени на рецепция или по-ниски. Очакваме избора Ви на хотел и алтернативен вариант!
 
На живо от Церово »
  
 
Церово КЪЩА ЗА ГОСТИ »
За Церовската традиционна къща е характерно, че тя е изградена на 2 ката(етажа). Почти винаги, целия първи етаж е построен с неизгладени камъни. Вторият етаж обикновено е измазан, а керемидите са тип "турски". В днешно време, преобладава 3 "стайната къща"-къща, с по 3 стаи на етаж. Една от най-старите церовски къщи е ...
10÷25 лв./гост Запитване за цени и възможност за резервация в хотела »
 
 
Направете on-line резервация с помощта на Велико.Инфо
 
                        /Всички полета са задължителни/
На името на*:
GSM номер*:
Имейл*:
Хотел, вид стая, цена:
Алтернативен хотел 1:
Алтернативен хотел 2:
Пристигане*:      
Брой нощувки и гости*:    
Брой и вид стаи:  
Други изисквания:  
Опишете възрастта  
Предпочитанията Ви:
Дължима резервационна такса - 00.00 лв.     
     
 
 
  Село Церово горе^ 
 
Китното подбалканско село Церово се простира в полите на Средна гора, недалеко от гр.Септември и Пазарджик и само на 70 км от София с малко отклонение (5 км) от Автомагистрала “Тракия”.
През XVII и XVIII век, селището е било разположено на 4-5 километра в юго-източна посока от днешното Церово. Днешното село Церово, се намира в подножието на най-източните гънки на Ихтиманска Средна гора. На север граничи с река Тополница, на запад с "Любнишкото дере" и вр. Бенковски. На юг граничи със землището на с. Славовица и автомагистрала "Тракия". На изток граничи с микроязовир "Слатина", и оттичащия се канал на друг микроязовир "Стубела".
Според изследванията през 30-те години на ХХ век, въздухът на Церово е бил вторият по чистота в цяла България(след Котел).
През селището минава река Яворица, извираща в близост до "Траянови порти". На около 4 километра в северна посока се намира и коритото на река Тополница. На 14 километра в северозападна посока от центъра на селото, е разположен Язовир Тополница.
Населението на село Церово, участва най-активно в подготовката и провеждането на Априлското въстание. Далеч преди в някои от съседните села да се създадат тайни революционни комитети, Церово отдавна е имало такъв. Една от причините за това ранно "узряване" е удобното за такава скрита дейност месторазположение на селото, както и свободолюбивия дух на местните жители.
Като познати със своята трудолюбивост и безстрашие в целия Пазарджишки регион, церовци взимат участие в " Юнското въстание" и в т.нар. "Септемврийско въстание" от 1923 год. Застават на страната на земеделците и на техния виден комшия-Ал. Стамболийски.
През зимата на 1943 година, намиращия се в Церовските гори партизански отряд е открит и разгромен. На мястото на събитието в днешно време все още стой паметник, издигнат в памет на жертвите.
Населението на Церово е източно православно(в преобладаващия си брой). Има и петдесетници и евангелисти (още от 1884-5 год.)
Най-колоритния общоселски празник, безспорно е "Дервишов ден". В селото продължава да се чествуват и други (предимно църковни) празници (Бабинден, Великден и пр.) В края на пролетта се чества и денят на скотовъда (овчаря, вероятно стар обичай свързан със вече позабравения основен поминък на населението.
В Церово е родена известната оперна певица Елена Николай, (родена в това село с името Стоянка Николова), дълги години солистка на Ла Скала в Милано, Италия.
 
 
   
  Карта на сайта  travelbg.info veliko.info bghoteli.info seo.veliko.info s&l.veliko.info ski.veliko.info sea.veliko.info  allnews.veliko.info
 Web Design FurorDesign
boss@veliko.info  

For information on menu properties, please see https://www.milonic.com/menuproperties.php