НА СУШАТА
 Благоeвград
 Бургас
 Варна
 Велико Търново
 Видин
 Враца
 Габрово
 Добрич
 Кърджали
 Кюстендил
 Ловеч
 Монтана
 Пазарджик
 Перник
 Плевен
 Пловдив
 Разград
 Русе
 Силистра
 Сливен
 Смолян
 София
 София област
 Стара Загора
 Търговище
 Хасково
 Шумен
 Ямбол
 ТОП дестинации:
 Априлци
 Арбанаси
 Банско
 Добринище
 Добърско
 Елена
 Златоград
 Копривщица
 Мелник
 Пампорово
 Рибарица
 Троян
 Трявна
 Чифлик
 ОЩЕ дестинации
 ХОТЕЛИ НА СКИ
 УЕБ КАМЕРИ
 НА СЕМИНАР
 ЗАВЕДЕНИЯ
 ХОТЕЛИ НА МОРЕ
 Вама Веке
 Дуранкулак
 Крапец
 Шабла
 Тюленово
 Камен бряг
 Свети Никола
 Русалка
 Българево
 Каварна
 Балчик
 Албена
 Кранево
 Златни пясъци
 Св. Конст. и Елена
 Чайка-Журналист
 Почивка
 Траката
 ВАРНА
 Аспарухово
 Равна гора
 Камчия
 Шкорпиловци
 Бяла
 Обзор
 Елените
 Свети Влас
 Слънчев бряг
 Несебър
 Равда
 Ахелой
 Поморие
 Сарафово
 БУРГАС
 Крайморие
 Черноморец
 Созопол
 Дюни
 Приморско
 Китен
 Лозенец
 Велика
 Царево
 Варвара
 Ахтопол
 Синеморец
 Резово
 Инеада
                                                    Хотели и вили в Свети Никола, резервация на  почивка в  Свети Никола                       ENGLISH       
0897976248
 
 
Последни оферти :
boss@veliko.info


 

.: Начало :. Добрич :. За Свети Никола »
 

Хотели в Свети Никола

Добре дошли в уеб страницата на  Свети Никола за резервация и настаняване в хотели, хостели, вили, къщи за гости, места за бизнес срещи и семинари ...
Екипът ни с удоволствие ще Ви помогне да отседнете в Свети Никола или околността. Докато Вие сте на работа или си почивате ние ще проверим възможна ли е резервацията, която сте пожелали в някой от хотелите в Свети Никола и в срок от няколко часа  ще ви предложим алтернативна възможност за настаняване. При реализирана резервация в къща за гости или хотел не ни дължите нищо. Само, ако изборът Ви е от групата места за настаняване
   Препоръчваме:        Пещерите »
в Свети Никола маркирани с мигаща буква B ще ни дължите 10% бакшиш. Резервацията се прави от служителите на хотела  по цени на рецепция или по-ниски. Очакваме избора Ви на хотел и алтернативен вариант!
 
 
 За Свети Никола » На живо от Балчик »
  
 
 Свети Никола  ВИЛА "СВЕТИ НИКОЛА" »
Вилата разполага с просторна градина с барбекю, паркинг, 3 двойни и 2 тройна стая, всяка със баня и тоалетна, просторна трапезария и кухненски бокс. Трапезарията е оборудвана с камина, телевизор и CD плеър. В градината има изградено покрито барбекю с 15 места. Тук можете да си починете пълноценно, сред тишина и кристално чист ...
  :: Запитване за цени и възможност за резервация в хотела
 
 
  
 
 Свети Никола  ВИЛА "ЯСЕН" »
Вила "Ясен" се намира в западния край на селото. Предоставя се за самостоятелно ползване. Капацитетът и е за 4+1 човека, настаняването е в две стаи всяка с две единични легла, едното е персон и половина. На разположение на гостите е трапезария с кухненски бокс и веранда с барбекю. Възможни са отстъпки ...
  :: Запитване за цени и възможност за резервация в хотела
 
 
  Направете резервацията  с помощта на "Велико Инфо":горе^ 
 
                        /Всички полета са задължителни/
На името на*:
GSM номер*:
Имейл*:
Хотел, период, цена:
Алтернативен хотел 1:
Алтернативен хотел 2:
Пристигане*:      
Брой нощувки и гости*:    
Брой и вид стаи:  
Други изисквания:  
Опишете възрастта  
Предпочитанията Ви:
Дължима резервационна такса - 00.00 лв.     
     
 
 
        горе^  
 
Свети Никола

С
ело Свети Никола (област Добрич) се намира в Северо-Източен регион на България и е част от община Каварна. Регионът предлага прекрасни възможности за морски туризъм за тези, които търсят спокойствие и уют, неподправена атмосфера, далеч от лукса и шума на скъпите морски курорти. Можете да се насладите на девствени плажове като тези на ВС Русалка (3 км), с.Камен Бряг (5 км) или Болата (8 км).
В непосредствена близост до с. Свети Никола се намира митичният Нос Калиакра - красив природен резерват, където гнездят корморани, тюлени и делфини плуват в морето, а скорци и скални косове обитават пещерите. От 2005г. Нос Калиакра разполага с панорамно нощно осветление.
Струва си да се видят Дуранкулашкото и Шабленското езера, обявени за зони с национално значение, дом за много застрашени и редки растителни и животински видове. Яйлата - природен и историко-археоложки резерват е друга интересна забележителност.
Не пропускайте да посетите и гр.Каварна и гр.Балчик.

Свети Никола е едно от онези малки добруджански села, които изникват ей така от нищото насред нивите. Интересна обаче е историята на селото. До 40-те години на миналия век то е населявано от румънци, така наречените колонисти. И името на селото те са му дали - Свънто Николай.
След избухването на Втората балканска война румънското правителство търси още по-големи компенсации за сметка на България. В резултат румънската армия окупира цяла Добруджа.
България успява да си върне Южна Добруджа с подписания на 7 септември 1940 г. Крайовски договор. По силата му границата между двете държави отново се възстановява такава, каквато е била през 1913 г. С него е договорена и размяна на българите от Тулчански и Кюстенджански окръг срещу румънски колонисти от Силистренски и Калиакренски окръг.
Българите в Свети Никола са дошли от Тулчанския край. Около 100-ина души от село Налбанта са преселени в района. Тук заварили 17-18 къщи в окаяно състояние и две землянки, бордеи, както им казвали старите хора. По разказа на дядо Тодор в Румънско оставили хубави къщи и много земя. Като дошли тук им отпуснали парцели, колкото имали вписани по паспорт. За къщите обаче никой не помогнал. Сами, със собствени средства, малко по малко хората започнали да се устройват. А самостоятелен подслон не за всички имало. Заради това се наложило да живеят няколко семейства в един дом. Всички къщи били един модел - с по една стая и малка кухня.
В момента в селото има 110 постоянни жители. 111 са от събота, когато на кмета Иван Стоянов му се роди син. Повечето са възрастни, но пък има и 10-ина живеещи постоянно в селото деца. Училището в Свети Никола отдавна вече не функционира и на тях им се налага да пътуват до близкото село Българево или до Каварна.
Сега в старата сграда на школото се помещава местното кметство. То е основно ремонтирано през миналата година с пари от бюджета на община Каварна. Около 90 000 лева са вложени във външната и вътрешната му изолация, както и в цялостното облагородяване на района пред него. Има и малък детски кът, което за посетителите, които не знаят, че в селото живеят и малчугани би се сторило странно. Лятото броят на пребиваващите в Свети Никола значително се увеличава. Сериозен принос за това има близостта му до морето. То се намира на около 3 км от курорта Русалка. Това допринася и за развитието на селския туризъм в селото. Има 3 къщи, в които постоянно се отдават стаи под наем, обяснява кметът на селото. Подемът личи и от факта, че вече започват да се строят нови домове. В процес на строителство са 4-5 къщи, уточни кметът Иван Стоянов.
Основният поминък на жителите на селото е селското стопанство. По-младите пък работят в Русалка. И Каварна е близо, което дава още възможности. Сега с изграждането на ветропарка, част от който попада в землището на селото, кметът се надява, че също ще се разкрият нови работни места. В парка ще има вероятно над 50 ветрогенератора, посочи кметът. Някои от жените пък работят като санитарки в близкия дом за душевно болни. Там са настанени около 130 души, преди само жени, а отскоро и мъже. Проблеми с тях нямаме, категоричен е Стоянов и с това опровергава всички погрешни схващания, че близостта на заведения от този тип създават проблеми за местните.
Свети Никола ще бъде включено в проекта на община Каварна при кандидатстване за финансиране по оперативната програма за развитие на селските региони. Главна цел на кмета е да се спечелят пари за подмяна на водопровода. Сега съществуващият е много амортизиран. Проблемът е, че се намираме в близост до Русалка, където се потребява голямо количество вода. Особено значителен е той през почивните дни. При изграждането на водопровода е направена и една гърбица, която водата трудно преодолява.
Заради проблемите с изтласкването нерядко селото остава и без вода. Според хората, в Свети Никола не по-маловажен е проблемът, че нямат автобус. Само сутрин и вечер минавал бусът от Каварна.
През лятото, във връзка с туристическия сезон в селото има засилено полицейско присъствие. Наскоро са сложени и легнали полицаи, благодарение на което са намалели с 80 на сто инцидентите заради недобросъвестни автомобилисти, каза още Стоянов. Преди прелитанията през селото с висока скорост не са били рядкост. Иначе в селото живеят спокойно и в разбирателство, твърди кметът. Всички го слушат и се допитват до него и са съвестни, като за пример ми посочва, че жителите още стриктно поддържат в ред розариумите пред къщите си.
  pozvanete.bg
 
 
   
  Карта на сайта  travelbg.info veliko.info bghoteli.info seo.veliko.info s&l.veliko.info ski.veliko.info sea.veliko.info  allnews.veliko.info
 Web Design FurorDesign
boss@veliko.info