ХОТЕЛИ НА СУША
 Благоeвград
 Бургас
 Варна
 Велико Търново
 Видин
 Враца
 Габрово
 Добрич
 Кърджали
 Кюстендил
 Ловеч
 Монтана
 Пазарджик
 Перник
 Плевен
 Пловдив
 Разград
 Русе
 Силистра
 Сливен
 Смолян
 София
 София област
 Стара Загора
 Търговище
 Хасково
 Шумен
 Ямбол
 ТОП дестинации:
 Априлци
 Арбанаси
 Банско
 Добринище
 Добърско
 Елена
 Златоград
 Копривщица
 Мелник
 Пампорово
 Рибарица
 Троян
 Трявна
 Чифлик
 ОЩЕ дестинации
 ХОТЕЛИ НА СКИ
 УЕБ КАМЕРИ
 НА СЕМИНАР
 ЗАВЕДЕНИЯ
 ХОТЕЛИ НА МОРЕ
 Вама Веке
 Дуранкулак
 Крапец
 Шабла
 Тюленово
 Камен бряг
 Свети Никола
 Русалка
 Българево
 Каварна
 Балчик
 Албена
 Кранево
 Златни пясъци
 Св. Конст. и Елена
 Чайка-Журналист
 Почивка
 Траката
 ВАРНА
 Аспарухово
 Равна гора
 Камчия
 Шкорпиловци
 Бяла
 Обзор
 Елените
 Свети Влас
 Слънчев бряг
 Несебър
 Ахелой
 Поморие
 Сарафово
 БУРГАС
 Крайморие
 Черноморец
 Созопол
 Дюни
 Приморско
 Китен
 Лозенец
 Велека
 Царево
 Варвара
 Ахтопол
 Синеморец
 Резово
 Инеада
                                       Хотели,  вили и къщи за гости в Габрово , резервация на почивка в област Габрово           ENGLISH   
0897976248
 
 
Последни оферти :
boss@veliko.info


 

За Габрово »
 

Хотели в Габрово и в ...

Добре дошли в уеб страницата на град Габрово и област Габрово за резервация, настаняване и почивка в хотели, хостели, вили, къщи за гости, места за бизнес срещи и семинари ...
Екипът ни с удоволствие ще Ви помогне да отседнете в Габрово или околността. Докато Вие сте на работа или си почивате ние ще проверим възможна ли е резервацията, която сте пожелали в някой хотел в Габрово и в срок от няколко часа ще ви предложим алтернативна възможност за настаняване. При реализирана резервация в къща за гости или
  Препоръчваме:
хотел в Габрово, Узана, Дряново, Севлиево, Трявна, Боженци, Царева ливада не ни дължите нищо. Само, ако изборът Ви е от групата хотелимаркирани с мигаща буква B ще ни дължите 10% бакшиш. Резервацията се прави от служителите на хотела  по цени на рецепция или по-ниски. Очакваме избора Ви на хотел и алтернативен вариант!
 
На живо от Габрово »
  
 
 Габрово  ХОТЕЛ "ГАБРОВО" »
Разположен в близост до центъра на града, недалеч от Архитектурно - етнографски комплекс "Етър" и местността Узана, нашият хотел е вашият точен избор, ако сте гости на гостоприемно Габрово. Хотелът разполага с единични, двойни стаи и апартаменти, съчетаващи изискания стил на модерното удобство и топлата атмосфера »
38÷48 лв./гост Запитване за цени и възможност за резервация в хотела »
 
 
  
 
 Габрово  ХОТЕЛ "КОРОНА" »
Семеен хотел ''Корона'' е първият частен хотел в региона и се намира на 8 км. от центъра на град Габрово в близост до Етнографски музей на открито ''Етъра''. Хотелският етаж се състои от една единична, една двойна стаи и един апартамент (общо 5 стандартни единични легла). Стаите са със санитарни възли, тераси и телевизори »
20÷35 лв./гост Запитване за цени и възможност за резервация в хотела »
 
 
    Направете резервацията  с помощта на "Велико Инфо":
 
                             /Всички полета със * са задължителни/
На името на*:
GSM номер*:
Имейл*:
Хотел, период, цена:
Алтернативен хотел 1:
Алтернативен хотел 2:
Пристигане*:      
Брой нощувки и гости*:    
Брой и вид стаи:  
Други изисквания:  
Опишете възрастта  
Предпочитанията Ви:
Дължима резервационна такса - 00.00 лв.     
     
 
 
 
  Град Габрово горе^ 
 
Град Га̀брово е град в Централна България. Той е областен център на Област Габрово и е в близост до Трявна (18 км), Дряново (20 км) и Севлиево (27 км). Намира се в северното подножие на Шипченския дял на Стара планина, на река Янтра. Градът е административен център на община Габрово. Член на ФЕКГ (Фондация на европейските карнавални градове). Габрово е световна столица на хумора и сатирата. В България е известен с шегите, котките без опашки, гостоприемството на габровци (виж Габровски шеги). Той е единственият град, който има паметник в реката, космос на земята, кораб в гората и дърво на пътя. Дори и Земята да бъде унищожена, габровци ще има къде да живеят, защото имат своя собствена планета.
Град Габрово са намира в подножието на Стара планина. Близо до града е туристическата местност „Узана“, където се намира географският център на България. Габрово още е познат като най-дългия град в България. С дължина около 25 километра и ширина на места само около 1 километър той се разпростира по поречието на река Янтра. До Габрово може да се стигне лесно с кола или автобус понеже лежи на един от основните трансбалкански пътища близо до прохода Шипка , също така е и последна спирка на влак с връзка само от Царева ливада. През Габрово минава европейски транспортен коридор 9. Габрово е град в Централна България. Той е областен център на Област Габрово и е в близост до Трявна (18 км), Дряново (20 км) и Севлиево (27 км). Намира се в северното подножие на Шипченския дял на Стара планина, на река Янтра. Градът е административен център на община Габрово. Член на ФЕКГ (Фондация на европейските карнавални градове). Габрово е световна столица на хумора и сатирата. В България е известен с шегите, котките без опашки, гостоприемството на габровци. Според най-разпространената легенда Габрово е основан от Рачо Ковача преди около 250 години. Историята гласи, че той бил странстващ майстор ковач, който се установил под едно габърово дърво. От там идва името на града — Габрово. Съществуват и други не толкова популярни легенди за първи заселници на Габрово. Най-вероятно първоначалните заселвания са били около „Топлика“ — извор на пътя към Балкана, в подножието на хълма „Петкова нива“. Те са станали вероятно преди около 600–700 години, а може би и по-рано. Един от първите писмени документи, в които се споменава Габрово, е от 1704 г. В него се иска разрешение за ремонт на църквата „Св. Петка“ и се казва, че „тя е наша от завоюването до ден днешен“. По тези думи може да се съди, че Габрово е съществувало при падането на България под турско робство (1396 г.) и доста преди това, за да има църква. На 2 km източно от града се намира крепостта „Градище“, съществувала до XI–ХІІ век. Останките от тази крепост могат да се разгледат и сега, въпреки че се нуждаят от нова реставрация. Там са направени разкопки преди около 30 години.
При археологически разкопки през 1985 и 1989 г. е проучен многослоен некропол в центъра на Габрово, съществувал в периода ХІІІ-ХІХ в. , и останките от църквата „Св. Петка“. Така е потвърдено съществуването на селище на габровска територия още по времето на Втората българска държава. В Габрово има много музеи. Там са родени Рачо Ковача, Васил Априлов и много други будители.
 
 
   
  Карта на сайта  travelbg.info veliko.info bghoteli.info seo.veliko.info s&l.veliko.info ski.veliko.info sea.veliko.info  allnews.veliko.info
 Web Design FurorDesign
boss@veliko.info  

DHTML JavaScript Menu By Milonic