НА СУШАТА
 Благоeвград
 Бургас
 Варна
 Велико Търново
 Видин
 Враца
 Габрово
 Добрич
 Кърджали
 Кюстендил
 Ловеч
 Монтана
 Пазарджик
 Перник
 Плевен
 Пловдив
 Разград
 Русе
 Силистра
 Сливен
 Смолян
 София
 София област
 Стара Загора
 Търговище
 Хасково
 Шумен
 Ямбол
 ТОП дестинации:
 Априлци
 Арбанаси
 Банско
 Добринище
 Добърско
 Елена
 Златоград
 Копривщица
 Мелник
 Пампорово
 Рибарица
 Троян
 Трявна
 Чифлик
 ОЩЕ дестинации
 ХОТЕЛИ НА СКИ
 УЕБ КАМЕРИ
 НА СЕМИНАР
 ЗАВЕДЕНИЯ
 ХОТЕЛИ НА МОРЕ
 Вама Веке
 Дуранкулак
 Крапец
 Шабла
 Тюленово
 Камен бряг
 Свети Никола
 Русалка
 Българево
 Каварна
 Балчик
 Албена
 Кранево
 Златни пясъци
 Св. Конст. и Елена
 Чайка-Журналист
 Почивка
 Траката
 ВАРНА
 Аспарухово
 Равна гора
 Камчия
 Шкорпиловци
 Бяла
 Обзор
 Елените
 Свети Влас
 Слънчев бряг
 Несебър
 Равда
 Ахелой
 Поморие
 Сарафово
 БУРГАС
 Крайморие
 Черноморец
 Созопол
 Дюни
 Приморско
 Китен
 Лозенец
 Велика
 Царево
 Варвара
 Ахтопол
 Синеморец
 Резово
 Инеада
                                             Хотели,  вили и апартаменти в Дуранкулак, резервация на  почивка в  Дуранкулак             ENGLISH       
0897976248
 
 
Последни оферти :
boss@veliko.info


 

.: Начало :. Добрич :. За Дуранкулак »
 

Хотели в Дуранкулак

Добре дошли в уеб страницата на  Дуранкулак за резервация и настаняване в хотели, хостели, вили, къщи за гости, места за бизнес срещи и семинари ...
Екипът ни с удоволствие ще Ви помогне да отседнете в Дуранкулак или околността. Докато Вие сте на работа или си почивате ние ще проверим възможна ли е резервацията, която сте пожелали в някой от хотелите в Дуранкулак и в срок от няколко часа  ще ви предложим алтернативна възможност за настаняване. При реализирана резервация в къща за гости или хотел не ни дължите нищо. Само, ако изборът Ви е от групата места за настаняване
   Препоръчваме:
в Дуранкулак маркирани с мигаща буква B ще ни дължите 10% бакшиш. Резервацията се прави от служителите на хотела  по цени на рецепция или по-ниски. Очакваме избора Ви на хотел и алтернативен вариант!
 
 
 За Дуранкулак »                       Хотели във Вама Веке  
  
 
 Дуранкулак  КЪМПИНГ "КОСМОС"
Къмпинг "Космос" се намира в най-северната част на българското Черноморие, на 2.4 км от с. Дуранкулак и на около 5 км от границата ни с Румъния. Бунгалата са разположени само на 50 м от пясъчните брегове пред къмпинга и в съседство с Дуранкулашкото езеро. Те са на сянка в малката горичка край морето. Предлагат се 30 бунгала, като всяко бунгало се състои от стая с три легла, собствена баня/тоалет и малка тераска. Гостите на къмпинга ползват и детска площадка, паркинг, футболно игрище и волейбол на плажа. В къмпинга има още голям ресторант и бар на плажа.
Цената за нощувка в бунгалата е 25 лв. на бунгало за 2-ма души и 35лв. на бунгало за 3-ма души. Деца под 5 години се настаняват безплатно.
Към Къмпинг “Космос” има и обособено място за разполагане на палатки и каравани. За тях са предвидени чисто нов отделен санитарен възел, ток и външни мивки. Цената за нощувка в палатки и каравани е 7лв./човек. В съседния ресторант “Чайка” може да се ползва и безжичен Интернет.
:: Запитване за цени и възможност за резервация в къмпиг "Космос" »»
 
 
  Направете резервацията  с помощта на "Велико Инфо":горе^ 
 
                                       /Всички полета означени с * са задължителни/
Цена или резервация*:
На името на*:
GSM номер*:
Имейл*:
Хотел, период, цена:
Алтернативен хотел 1:
Алтернативен хотел 2:
Пристигане*:      
Брой нощувки и гости*:    
Брой и вид стаи:  
Други изисквания:  
Опишете възрастта  
Предпочитанията Ви:
Дължима резервационна такса - 00.00 лв.     
     
 
 
        горе^  
 
Дуранкулак
Дуранкулак е село в Североизточна България. То се намира в община Шабла, Област Добрич.
Селото е крайната североизточна населена точка в България, едва на 5 км южно от границата с Румъния и на 2.4 км от морския бряг по права линия в западна посока. В непосредствена близост до селището (започва на 1,2 км) на югоизток към морето се намира Дуранкулашкото езеро. В неговата югозападна част са разположени два острова - Големия и Малкия (съответно 20.0 и 5.3 дка).
Селото се намира в края при морето на две сухи долини, които се срещат на това място след километри меандри през добруджанското плато (едната долина идва от посока съседното село на югозапад Ваклино и още по-далеч откъмкъм Нейково, а другата - от северозападна посока откъм с. Граничар и Румъния). Двете долини дренират голяма площ и затова имат значителен дебит подпочвени води, които постоянно извират на най-ниската точка на пресеклите се долини - дъното на Дуранкулашкото езеро. Всъщност езерото е запълнената с вода най-ниска крайна част на въпросните долини след селото преди черноморския бряг, където пясъчната ивица служи за естествен бент. В най-тесния участък на тази ивица между морето и езерото, където само плажът в разстояние на около 200 метра разделя двата водни басейна е изградено съоръжение-шлюз, през което при нужда се изпуска част от водата на езерото в морето като предпазна мярка срещу опасното покачване на нивото на езерото над морското равнище и естественото изтичане на езерна вода в морето, което би отмило плажната ивица, което би довело до сравнително трайно размиване на плажната преграда и попадне на морска вода в езерото, вредна за неговата флора и фауна. Съвременното селище е разположено така, че е добре защитено както от зимните ветрове от морето и сушата, така и от бризовете, които носят влага и комари от езерото и блатата през лятото.
На север пред селото бреговата ивица е удобен плаж, дълъг близо 3 километра, достигащ до самата граница с Румъния (нос Сиврибурун). Местното му название е "Ана Мария" по името на кораб, заседнал през 60-те години на ХХ век на това място (отломки от него се забелязват все още). В обратна посока, на юг пред селото, има друга плажна ивица, дълга 7 километра, която достига до следващото населено място на юг, с. Крапец. Това е тъкмо ивицата, която задържа сладката вода от долините и образува Дуранкулашкото езеро. Северният и южният плаж са разделени един от друг от участък от около 1.2 км, в който има два близкоразположени и слабо изразени носове - Урсусбурун и Карталбурун. На дъното пред двата плажа се намират остатъци от кораби от различни епохи.
Дуранкулак е на крайбрежния международен път Е-87.
 
 
   
  Карта на сайта  travelbg.info veliko.info bghoteli.info seo.veliko.info s&l.veliko.info ski.veliko.info sea.veliko.info  allnews.veliko.info
 Web Design FurorDesign
boss@veliko.info