Хотели,  вили и къщи за гости в Орешак, резервация на почивка в Орешак                   ENGLISH             
0897976248
 
 
Последни оферти :
boss@veliko.info


 

За Орешак » България :. Ловеч :. Троян
 

Хотели в Орешак

Добре дошли в уеб страницата на село Орешак за резервация, настаняване и почивка в хотели, вили, къщи за гости, места за бизнес срещи и семинари ...
Екипът ни с удоволствие ще Ви помогне да отседнете в Орешак или околността. Докато Вие сте на работа или си почивате ние ще проверим възможна ли е резервацията, която сте пожелали в някой хотел в Орешак и в срок от няколко часа ще ви предложим алтернативна възможност за настаняване. При реализирана резервация в къща за гости или хотел в Орешак.
  Препоръчваме:
Само, ако изборът Ви е от групата хотелимаркирани с мигаща буква B ще ни дължите 10% бакшиш. Резервацията се прави от служителите на хотела  по цени на рецепция или по-ниски. Очакваме избора Ви на хотел и алтернативен вариант!
 
На живо от Троян »
  
 
 Орешак   ВИЛА "ТЕРА ВЕРДЕ" »
В центъра на китното курортно селище Орешак, вила "Тера Верде" е с категория три звезди и разполага с 2 стаи двойки и 4 стаи двойки (с възможност за тройки и четворки) всяка със самостоятелен санитарен възел, телевизор с кабелна TV, локално парно отопление, напълно оборудван кухненски салон, барбекю, гараж, паркинг »
  :: Запитване за цени и възможност за резервация в хотела
 
 
  
 
 Орешак   КОМПЛЕКС "ПЕТЯ" »
Вилен комплекс "Петя" се състои от две вили разположени в двор от три декара в близост до гора, с 4 гаражни клетки, барбекю. Всяка вила разполага с просторен хол, дневна с камина оборудван кухненски бокс,телевизор, кабелна телевизия, локално парно. Първа вила: 4 спални /8 места/ всяка с баня със санитарен възел, телевизор »
  :: Запитване за цени и възможност за резервация в хотела
 
 
  
 
 Орешак   ВИЛА "АВВА" »
Вила "Авва" се намира във вилната зона на село Орешак, на 710 м надморска височина, непосредствено над Троянския манастир и Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата. Разполага с три спални помещения. В хола, пред откритата камина на дърва е оформен кът за почивка и разпивка, има кабелна »
  :: Запитване за цени и възможност за резервация в хотела
 
 
    Направете резервацията  с помощта на "Велико Инфо":
 
                        /Всички полета са задължителни/
На името на:
Град и точен адрес:
Телефон, GSM и факс:
Имейл:
Вид стая, цена:
Пристигане:      
Нощувки:    
Възраст на децата:
Други изисквания:    
Предпочитанията Ви:
Дължима резервационна такса - 00.00 лв.     
     
 
 
  Орешак  горе^ 
 


 
Орешак е село в Северна България. То се намира в община Троян, Област Ловеч. Има 2384 жители (2001). Основен поминък е дърводобива и дървообработването (полиграфия, дърворезба, сувенири, вита мебел, шперплат, амбалаж), металолеене и металообработването, грънчарството, овощарството (сливи, ябълки), малини, овцевъдството, говедовъдството.
Троянският манастир е безспорно най-голямата историческа и културна забележителност на Орешак и този край. Разположен е на брега на р.Черни Осъм. Той е един от най-големите и прочути български манастири. Основан е в края на 16 век. Забележителен е със своята архитектура, дърворезби и невероятните стенописи в манастирската църква - дело на Захари Зограф-един от най-великите възрожденски художници. Наред с това манастирът е бил известен книжовен център и истинско революционно средище в средата на 19 век. Тук е бил основан революционен комитет от Левски, в който са участвали всички монаси. За тези времена свидетелства музеят на Апостола в манастира. Манастирът е прочут и с чудотворната си икона Св.Богородица Троеручица.
Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак е единственото място в България, където майстори от цялата страна показват своите съвременни творби. Изложението е създадено през 1971 година и е построено на площ от 50 дка, разполага с 8 зали с обща изложбена площ 4500 кв.м. и една многофункционална конферентна зала. Основна цел на изложението е да представи тази самобитна страна на българския художествен гений – народните художествени занаяти, а също и да стимулира тяхното развитие. Това се осъществява чрез международни, национални, авторски и други изложби с участие на майстори от цялата страна и от чужбина.
Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата е създадено през 1971 година, когато се провежда и първата национална изложба на народните художествени занаяти. От 1978 година се поставя началото на международното участие. През 1981 година се провежда първата международна изложба на народните художествени занаяти с участието на майстори от 16 страни, през 1984 година се провежда втората международна изложба с участие на представители от 20 страни, през 1988 година – третата с участие на 25 страни. Тази традиция се утвърждава и сега ежегодно националните изложби са с международно участие.
Защо Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата е създадено в село Орешак? Основанията идват от близкото минало. През втората половина на XVIII век в Орешак, в непосредствена близост до Троянския манастир на празника му “Успение Богородично” – 15 август, се поставя началото на организиран занаятчийски панаир, който след няколко години се разраства и става един от най-големите в Северна България. Той става място за срещи между майстори от всички краища на България.
В средата на XX век се възражда и прогресивно нараства интересът към произведенията на народните художествени занаяти. През 1967 година майсторите на народните занаяти се обединяват в организация наречена Задруга на майсторите на народните художествени занаяти със седалище София.
От 1981 година в Националния панаир на народните художествени занаяти се ражда да дарителско движение. От български и чуждестранни майстори са дарени над 1080 предмета, който постоянно се показват в една от изложбените зали.
Ежегодно в комплекса се организират национални и международни изложби с участие на български и чуждестранни майстори. В залите се показват предмети от керамика, дърво, метал, тъкани, везба, накити, оръжие и други. Изложбата е и базар и предметите могат да се закупуват веднага.
Един от най-атрактивните празници в района е Празникът на Сливата и Сливовата ракия, който се провежда ежегодно в края на месец септември, с многобройни посетители дегустатори и участници в конкурса за най-добра ракия. Победителите получават специални грамоти и уникални медали под формата на слива.
 
 
   
  Карта на сайта  travelbg.info veliko.info bghoteli.info seo.veliko.info s&l.veliko.info ski.veliko.info sea.veliko.info  allnews.veliko.info
 Web Design FurorDesign
boss@veliko.info  

For information on menu properties, please see https://www.milonic.com/menuproperties.php