"Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура на територията на Община В. Търново"
Уеб камерата излъчва от терасата на ВИП площадката за наблюдението на спектакъла "Царевград Търнов - звук и светлина". Ако искате да разберете как, къде, кога, колко работи "Звук и светлина" погледнете една от уеб страниците за шоуто.
Шоуто "Звук и светлина" се излъчва целогодишно, независимо от метеорологичните условия и може да бъде наблюдаван безплатно на официалните празници и на празниците на града от площада пред Царевец. Във всеки друг ден спектакълът може да се излъчи срещу заплащане, ако бъде направена заявка от индивидуални клиенти или организирани групи. Тогава спектакалът се наблюдава от специално построена за целта площадка с ограничен достъп/ВИП площадка/.
Вижте кога можете да наблюдавате безплатно шоуто "Звук и Светлина" Крепостта Царевец е разположена в източната част град Велико Търново в посока Г.Оряховица, минайваики през Арбанаси. Тя е била главната българска крепост по време на Второто българско царство (1185-1393), когато Търново е столица на царството. През Средновековието хълмът, на който е ситуирана, е изцяло застроен с жилищни и административни постройки.
Царевец е сред Стоте национални туристически обекта, има печат на БТС.