Да отидеш във Велико Търново и да не видиш шоуто „Звук и светлина” е като да отидеш в Рим и да не видиш папата

Translate to English Traduire en français Übersetzen Deutsch Traducir al español Перевести русский Traducere în Romana Translate into Greek Translate into Turkish Translate into Polish    
Аудиовизуален спектакъл
ЗВУК и СВЕТЛИНА
 Начало | История | Техника | Снимки | Видео | Вижте | Хотели            
Въпроси  и отговори за шоуто "Звук и светлина":

Къде мога да видя предварителната програма за предстоящите излъчвания - няма предварителна програма!
Какво означава безплатно излъчване? - както знаете "безплатна закуска няма"! Шоу има когато някой плати за излъчването му 800 лв . Ако ги плати общината/обикновено на някой празник/, можете да го гледате безплатно със звук. Ако друг го плати и Вие можете да се присъедините и срещу 25 лв да го гледате от ВИП площадката със звук. Или да го гледате безплатно от площада пред Царевец /след ремонта!/ или от съседните хълмове, но почти сигурно няма да чувате звука.
А е възможно и излъчването да е специално за гости на хотел "Янтра". Тогава за вас /безплатно/ ще е без звук.
Как така "Звук и светлина" без звук?! Наистина е ужасен компромис,  може би ще го усетите на 30% от от величието му. Има много голяма вероятност, особено ако сте го гледали вече, да останете много разочаровани от липсата на звук. Това е вариант, който не го препоръчвам. Но ако  дълго време все така се случва, че когато сте в Търново все няма и няма излъчване и вече нямате търпение - изгледайте го!
Някога сменян ли е звуковият файл? - Не! Винаги си е била тази съпровождаща музика, с тази дължина - около 17 мин.!
Науча ли, че ще има има излъчване - веднага ще го напиша тук и тук! Ще Ви кажа и дали ще е със оригинален звук  или със звук от  допълнителна насочена звукова система,  или изобщо дали ще има звук при безплатното наблюдение и откъде можете да го гледате най-добре.
От къде може да се гледа, безплатно и със звук? - Най-добра видимост има от площада през Царевец. От маса в ресторант "Иван-Асен", ако си поръчате нещо.
От улица "Теодосий Търновски" /до Ректората на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"/, ако организаторите са осигурили допълнително озвучаване. От площадката на покрива на хотел "Студио", ако сте техен гост.  От уличките или хотелите на хълма "Варуша", с прекрасна гледка към Царевец, но пак ще е нужен допълнителен звук.

И за 3D шоуто няма обявени предварителни дати, организаторите по принцип късно го оповестяват, за съжаление! Поглеждайте камерата   - 2-3 преди излъчването започват да разполагат техниката си и ще можете да реагирате.
Обикновено, седмично излъчванията са няколко. Случва се на ден да има повече от едно излъчване.
14 служители на общинската фирма поддържат целия спектакъл, като 8 се грижат за пускането му и комфорта на зрителите. Работи се през цялата година.


 
 
 Web Design FurorOnline.com •    Декларация за поверителност • boss@veliko.info