Моторен кораб РУСЧУК
Ако сте жител или гост на град Русе можете да се възползват от услугите на корабчето "Русчук" извършващо круизи по река Дунав. "Русчук" разполага с 60 места за пасажери, както и с опитен и квалифициран персонал, обслужващ прилежащите барове и местата за забавление.
Круизите на корабче "Русчук" в русенската акватория се извършват по веднъж всеки делничен ден, а в събота и неделя - два пъти. При договаляне са възможни организирани плавания и до съседните села Стълпище и Ряхово.
Пасаджерите могат да се възползват от широк спектър от услуги и атракциони по време на речната разходка. Всеки посетител може да избере различна услуга предлагани на борда, сред които:
Закрит ресторант с бар с 40 места на долната палуба – алкохолни и безалкохолни напитки, сокове и кафе (по желание на пасажерите се приготвя и кухня)
Открит бар на горната палуба - 20 места (без сервиране на алкохол)
Място за разходка и снимки (горна палуба)
Място за отдих и релакс на мека мебел (горна палуба)
Професионален екскурзовод, обясняващ в детайли забележителностите на Русе, река Дунав и региона
Съвременна аудио-визуална техника, позволяваща провеждането на семинари, обучения, срещи на випуски и други поводи, които, съчетани с магическата сила на водата и приятната музика по ваш избор, създават отлично настроение и романтика.
По желание на клиентите и предварителна заявка може да се организира празнуване на лични и семейни празници с кетъринг.

Корабчето "Русчук" не се отличава с внушителни параметри – размерите му са: дължина 23 метра, ширина 6 метра, плава до дълбочина 1,30 метра, мощността му е 300 к.с. и развива максимална скорост от 16 км/час.
Плавателният съд е построен преди седем години в румънската корабостроителница в град Черна вода. До 2015-а година се подвизаваше под името „Дръстър“ и обслужваше клиенти в района на Силистра.
През 2015 година е реновиран модернизиран, преди да бъде пуснат в движение край Русе.
В момента плавателният съд е закотвен в непосредствена близост до шлепа, където е ситуиран ресторант "Понтона".
Корабът притежава всички необходими лицензионни документи за извършване на туристически пътешествия и круизи по река Дунав. Координаторите по безопасността на децата на плавателния съд поставят задължително условие те да са придружени от родителите си или педагог, който да отговаря за тях по време на престоя им.
Типичната панорамна обиколка трае един час по маршрут от ресторанта до Дунав мост и обратно, като по желание на групите е възможна промяна на маршрута.

Ресторант "Понтона", намиращ се понтон № 10 под Гребна база, е единственият плаващ рибен ресторант на река Дунав в Русе.
Меню включва голямо разнообразие от салати, предястия, морски деликатеси, риба (скумрия, пъстърва, калмари, ципура, лаврак, хек, акула, чига, толстолоб, бяла риба, сом, шаран, облез, цаца и други), специалитетите пълнен шаран и дунавска мряна във фолио с подправки на скара, ястия от пилешко, свинско и телешко месо, сухи мезета и много десерти. Ресторантът предлага и голямо разнообразие от вино на русенски и български производители, ракия, бира и високоалкохолни напитки.
Ако желаете да подарите на свои близки от друг град или познати и приятели от чужбина едно незабравимо изживяване от град Русе, то именно тази разходка може да се превърне в "гвоздея на програмата".
А защо не и една вкусна вечеря след това в единствения плаващ рибен ресторант, където рибата е уловена съвсем близо до вас същата сутрин?

● За групова резервация в ресторант "Понтона" - 0878676973
● За наемане на 5-7 местен катер за разхоoка: 0878676973 Ганчо Петров
● За индивидуална и групово пътуване с кораб "Русчук" - 0888972619

 Направете запитване за 5-7 местен катер за разходка » 
Снимки:
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Видео: