full screen background image
 :

Вижте и резервирайте

Уеб камерите

BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianMacedonianRussianSerbianSpanishTurkish

Земята на живо от космическа станция

 
От къде излъчва камерата:
Излъчва от Международната космическа станция /ISS/ . Видеото е придружено от звука от разговори между екипажа и наземния контрол. Излъчване на живо има само, когато космическата станция има видимост към земята.
Какво може да се види:
Космическата станцията обикаля Земята за 90 минути, т.е. слънцето залязва или изгрява на всеки 45 минути. Когато е нощ, може и нищо да не видите, но ако имате късмет ще се насладите на невероятни гледки на мълнии или градски светлини.
  Източник: NASA чрез www.ustream.tv    Вижте и великолепното изпълнение на командир Chris Hadfield от борда на Международната космическа станция - Space Oddity на Дейвид Боуи »
Уеб камерите на картата:   View Larger Map    
 Новото и коментари:

Международната космическа станция (МКС) (на английски: International Space Station, ISS) е съвместен проект на пет космически агенции: Националното управление на САЩ по въздухоплаване и изследване на космическото пространство, (НАСА); Федералната космическа агенция на Русия (ФКА); Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA); Канадската космическа агенция (CSA/ASC); Европейската космическа агенция (ЕКА).
Изграждането и започва през 1998 г. Станцията е на ниска околоземна орбита и може да бъде видяна от Земята с невъоръжено око. Височината ѝ варира от 319,6 km до 346,9 km над повърхността на планетата.
МКС е най-скъпоструващият обект, построен досега от човечеството.  Обслужва се основно от космическата совалка и руските космически кораби „Союз“ и „Прогрес“.
  Начало | На картата | Privacy policy | За контакт |^