Камерата е собственост на фирма "Анди"
Уеб камерата насочена в посока Паметник Асеневци, излъчва от сградата на Галерия "Борис Денев", разположена на живописния полуостров Боруна, изваян от река Янтра. Галерията функционира от 1934 г и съхранява 222 картини, скици и документи на Борис Денев и още около 5000 творби на други автори. Творбите на първия етаж са на тема Велико Търново. Работно време: 10.00 - 18.00, почивен ден - понеделник. Тел. за заявка за посещение: 062 638951
Паметникът Асеневци, издигнат в чест на гордите български владетели, е вторият по значимост във Велико Търново, след Царевец. Асеневци са трима братя, наречени Асен,Петър и Калоян, и синът на Асен - Иван Асен.
Това че се намира край реката, долу в полите на Света гора, до Стамболовия мост и Държавната худовествена галерия, заобиколен от живописната растителност, го прави предпочитано място за разходки и отдих. Наблизо има красив парк, подходящ за почивка и отдих. Заставайки срещу конниците, наистина ще се впечатлите от тях. От това място се разкриват невероятни панорами към града, към Царевец и Света гора.
Вижте кога можете да наблюдавате безплатно шоуто
"Звук и Светлина"