Уеб камери в КИТЕН

КИТЕН 1
КИТЕН 2
КИТЕН 3

КИТЕН е известен курорт на Южното българско Черноморие. Намира се на 55 км югоизточно от Бургас, 5 км южно от Приморско и 12 км северозападно от Царево. Разположено е северно от устието на Китенска река, а част от него – на малкия полуостров Урдовиза.
Плажовете са основният природен ресурс, който обуславя развитието на Китен като курортно селище. Курортът разполага с два пясъчни плажа с обща площ от около 145 000 м2.
Северният плаж или „Китен-Атлиман“ се намира в дъното на едноименния залив. Той е с площ от около 81 000 м2, която включва и красиви пясъчни дюни. От двете страни плажът е заграден от висок скалист бряг.
Южният плаж условно се разделя на два – плаж „Китен-юг“ и плаж „Къмпинг Китен“. Той е разположен на залива Урдовиза, който е по-широко отворен към морето. Дължината на бреговата му ивица е 1380 м. На юг достига до устието на р. Караагач, а на север до началото на скалистия полуостров Урдовиза, където сега е изграден пристанищният кей.
В близост до Китен са плажовете на ММЦ – „Приморско“ и „Приморско-юг“, които са сред най-големите плажове на Черноморието южно от Бургас.
Китен има мек, слънчев, топъл и влажен преходносредиземноморски климат с около 1700 слънчеви часа от май до октомври.
Китен се намира на малък полуостров между двата малки черноморски залива Караагач и Атлиман (вторият е най-южната част на Дяволския залив). В тях съответно се вливат реките Караагач, или наричаната още Китенска река, и Дяволска. И в двете реки се срещат речен и блатен кефал, черна мряна, бяла риба. В курорта има и минерален извор, който се намира близо до къмпинг „Атлиман“и се използва предимно за пиене.
Камерите са собственост на Е-КИТЕН

Резервация в Китен чрез Booking.com

В Китен чрез
BOOKING.com

45 самостоятелни климатизирани триетажни вили от 80 до 100 кв.м, с напълно обзаведени кухненски, спални и дневни=
Вижте още инфо за КАЛИПСО »
€ 85
Апарт. КЕРАМОТИ Гърция
Ако имате намерение да почивате в апартемент на гръцкото море и искате домакините да са българи - вижте предложенията ми:
Апартаменти в КЕРАМОТИ »
 Резервирай с Booking.com » 


Ганчо Петров 2016 © All rights reserved.