Уеб камери в Комплекс Албена

Албена 1
Албена 2
Албена 3

Албена е български курорт на Черно море, разположен на 15-20 км южно от Балчик и на 5 км северно от Кранево. Курортният комплекс, един от най-големите в страната, работи от м. август 1969 година. Отдалечен е на около 30 км областния център Добрич и от Варна. След успешна приватизация на целия комплекс от едно дружество, курортът продължава успешно да се развивива.
Албена привлича гости от Българиия и чужбина с чистата плажна ивица, отличаваща се с копринен пясък. Един от най-добрите плажове в Европа е дълъг повече от 3.5 км и широк до 150 м. Брегът е полегат, а морето - плитко и ласкаво. Разнообразието от водни спортове, атракциони и спортни площадки превръща Албена в любимо място на всеки. Това създава прекрасни условия за семейна почивка с деца. Курортът е притежател на наградата "Син флаг" - за екологична чистота на морето, плажа и цялата територия.
Въздухът действително е кристално чист и ободряващ, поради високото съдържание на кислород, което се дължи на съседството на комплекса с уникалния природен резерват "Балтата" - един от най-красивите резервати в България, с уникална за Европа лонгозна гора, простираща се на 18.2 хектара. Заема територия от главния път Кранево-Албена, преминава зад хотелите на комплекса и достига плажната ивица на Черно море. В защитената местност и Буферната му зона са установени над 250 вида висши растения. Шестнадесет от тях са включени в Червената книга на България. Едно от тях е блатното кокиче. Безгръбначните животни включват 337 сухоземни и водни групи, много от които се срещат само тук. Територията е обитавана от 35 вида бозайници. Днес природният резерват е неделима част от Албена. Заедно те представляват неповторимо съчетание от защитена природа и модерен морски туристически продукт, предлагащо разнообразни форми на отдих и екотуризъм. Всичко това е създало екологичната политика на комплекса - насочена изцяло върху опазване чистотата на околната среда.
Средната лятна температура на въздуха е +28°С, а на кристално синята морска вода +25°С.
Камерите са собственост на Албена АД

NEWS

В Албена чрез
BOOKING.com

45 самостоятелни климатизирани триетажни вили от 80 до 100 кв.м, с напълно обзаведени кухненски, спални и дневни=
Вижте още инфо за КАЛИПСО »
€ 85
Апарт. КЕРАМОТИ Гърция
Ако имате намерение да почивате в апартемент на гръцкото море и искате домакините да са българи - вижте предложенията ми:
Апартаменти в КЕРАМОТИ »
 Резервирай с Booking.com » 


Ганчо Петров 2016 © All rights reserved.