За контакт и още инфо: 0878 676 973
Пейнтбол Велико Търново
За игри и рождени дни: 0878 676 973
Играйте пейнтбол със съдействието и под погледа на членовете на един от водещите пейнтбол отбори в България - X Land. Благодарение на тях и опита им вече и във Велико Търново можете да влезете в бой, като изберете някоя от игрите или тиймбилдинг програми с пейнтбол.
ИЗИСКВАНИЯ За да бъдете допустнати в играта е необходимо да сте над 10 годишни, да сте с удобни спортни обувки обхващащи глезена и после да облечете предоставените ви камуфлажни дрехи, с които да играете. И на терена бъдете винаги с маска! Добре е да дойдете с по-стари дрехи, а и да си носите още един комплект за преобличане след играта. Възможно е допускането ви и с лична екипировка, но само след задължителен обстоен преглед. От съображения за сигурност в употреба влизат само топчета закупени от организатора в деня на играта. Минималният брой участващи са двама. Отборите в зала са от макс. 5 човека. Ако сте сам, можете да се включите в друг отбор. При лек дъжд, студ или кал насрочените игри не се отлагат.
ВНИМАНИЕ!!! Най-важното, което трябва да запомните е, да не махате маската по време на игра.
ВИДОВЕ ИГРИ
Пейнтболът е спорт при, който участниците оборудвани с пневматични пушки, наречени маркери, стрелят с желатинови топчета пълни с боя. При съприкосновение с целта, топчетата се пукат и оставят солиден отпечатък. Играч е елиминиран, когато по него или оборудването му има петно от попадение.
НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ИГРАЧ, НА КОЙТО МАСКАТА Е СВАЛЕНА.
Най-общо пейнтболът се дели на горски (woodball), спийдбол (speedball) и еърбол (airball).
Горският е подходящ за начинаещи и любители на репликите на истински оръжия и реални военни действия. Игрите се провеждат сред природата на горски терени. Голям плюс са многочислените отбори от по над 15 човека. Разнообразието от сценарии за игрите също е неизчерпаемо: превземане на флаг, кралят на хълма, ВИП, конвой, гонитба на терористи и много други.
Спийдбол (speedball). Разликата от горския е в терена. Може да се играе в тип градска среда (urban) с изоставени постройки и/или укрития от гуми, варели и т.н. На този терен може да видите както горски пейнболисти така и еърбол състезатели.
Еърбол (airball). Това е турнирен пейнтбол. Теренът е с размери обикновено 20х40 м. а укритията са надуваеми фигури. Отборите рядко са с повече от по 5 човека. Предпочитан от напреднали играчи, но подходящ и за начинаещи. Изключително динамични и натоварващи игри. Екипировката се различава от тази на горския пейнтбол и са доста по-атрактивни и цветни. Уменията, които ще придобиете на това игрище ще ви свършат страхотна работа и в гората.
Терените за игра са горски, разположени около Арбанаси и Велико Търново. Възможни са игри на Painball и Reball в залите до В. Търново. За Urban терен се ползва поделението в с. Беляковец.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
● Какво трябва да нося със себе си, когато идвам да играя пейнтбол?
Необходимо е само да сте с удобни спортни обувки, за препоръчване такива, които обхващат и глезена. Въпреки, че ще получите от нас камуфлажни дрехи, с които да играете, Ви препоръчваме да сте с по-стари дрехи и евентуално още един комплект за преобличане след играта.
● Безопасно ли е да се играе пейнтбол?
Да. Достатъчно е само да се спазват правилата за безопасност и най-лошото, което може да ви се случи е синина от топчето. И винаги носете маска!
● Може ли да играя със собствена екипировка?
Можете, но от съображения за сигурност, трябва да бъде проверена от наш технически сътрудник за изрядност. Екипировката трябва да отговаря на всички изисквания и норми за пейнтбол. Замерване от нас с хронограф е също абсолютно задължително. Запазваме си правото да откажем допускането на личната Ви екипировка в игрите.
● Колко топчета са ми необходими за играта?
Няма как да Ви отговорим еднозначно. Всичко зависи от това, колко палави са Ви пръстите по спусъка. Средно един играч изстрелва около 400 топчета за деня. Рекордьорите са достигали 2000.
● Каква е минималната възраст?
В игрите се допускат лица на 10 и повече години. Изключения се правят само при условие, че родител играе неотлъчно от детето, като двамата ползват само 1 маркер.
● Колко човека трябва да сме, за да играем?
На пейнтбол могат да играят и двама човека един срещу друг. От тук нататък всичко зависи от вашите предпочитания, терена на който се играе и т.н. Ако не сте достатъчно бройка според вашите желания, не се притеснявайте. Организираме смесени игри, на които присъстват и други малки или големи компанийки. Щом сме обявили игра, значи ще е интересно. Вие просто елате.
● Какво става ако завали?
Ако метеорологичните условия не позволяват да се играе, ще направят всичко възможно да ви предупредят за отлагането на играта.Но лек дъжд, студ или кал не бива да ви плашат. Ако все пак не се състои играта, а тя е била платена предварително, ще може да си изберете друга дата, на която да присъствате.

ЦЕНИ
Зала за Airball – 30 лв. на човек за 1 час и неограничено количество топчета (играе се с гумени тренировъчни топчета). Включва екипировка.
Детски рождени дни – 250 лв. за групи от 10 до 15 деца. Включва екипировка, 60 мин. игри в Airball залата без лимит на топчетата и 60 мин. ползване на зоната за зрители, където може да организирате почерпката на малките войничета.
И 250 лв. за час и 1/2 игра и 60 мин. време за почерпка.
За деца над 9 години. За по-малките гости напълно безплатно може да се ползва мини надуваем замък.
Urban игрище – 30 лв. на човек. Включва екипировка и 200 пейнтбол топчета за истински екшън. Игрите не са ограничени по време. Отстъпки за групи над 10 човека. Допълнителни топчета – 5 ст/бр.
Детска школа – 60 лв. месечна такса. Включва провеждане на тренировки в Arball залата веднъж седмично по 3 часа, екипировка и квалифициран инструктор. Тренировките имат теоретична част, практически упражнения и реални игри.
Горски игри – 30 лв. на човек(при група от над 15 човека). Включва екипировка и 200 пейнтбол топчета.
Тиймбилдинг програми – цени от 20 до 60 лв. Пейнтболът е един от най-добрите начини да сплотите колектива си и те да се почувстват като част от екипa, като осъзнаят своята роля и значимост.
Турнири – организират се турнири за училища, големи колективи, ваши партньори и клиенти, конкуренти, приятели, които вечно се състезават.

Велико Търново, ул. "Ксилифорска" 49, до бившия завод "Мавриков" - Екстрийм Център Велико Търново
За още инфо или да резервирате игра: 0878 676 973 - Ганчо Петров

Снимки:
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер
Видео:
Примерни филмчета от различни видове игри: Горски терен, Airball мания, Urban терен