0878676973    
ВЕЛИКО 
© ИНФО   
0897976268
 
Последни оферти :
boss@veliko.info     
   България :. Велико Търново :. Леденик    
 
Комплекс "Кулата"
Снимката в по-голям размер Ако търсите почивка сред природата, без да се лишавате от удобствата на съвременния живот Етнографски комплекс “Кулата” е най-доброто решение. Комлексът е разположен на 30 м. от река Янтра, което предоставя благоприятни условия за плаж и риболов. Хотелът разполага с 24 легла, разпределени в тройни, двойни стаи и апартамент. Всички стаи имат самостоятелен санитарен възел. Ресторант Ресторантът разполага с 90 места, предлага богат асортимент от българската национална кухня.
На това място преди 2000 години се е издигала Римска бойна кула, от която се е наблюдавало поречието на река Янтра. През XV век е построена Кулата на Шемши Бей, който е бил “областния управител” на Великотърновска околия. До освобождението на България от турско робство, &kdquo;Кулата” е опожарявана два пъти от български войводи. През 1979 година е реставрирана и пристроена ресторантска и хотелска част. Сградата на музея е на три етажа. Това е най-високата битова сграда на Балканите, изградена изцяло от камък. На първият етаж е представена етнографска експозиция в две части. В първата част са показани сечива и инструменти, които са използвани за работа на полето – диканя, рало, вършачки, кошери, кораб за мачкане на грозде и много други.
Във втората част са представени предмети от бита на населението – стан, чакрък, вретено и т.н. Всичко това е илюстрирано и с фотоси от 1904 до 1924 година. На вторият етаж са разположени гостните и покоите на Шемши Бей. Според легендата Беят е делил леглото си с дванадесетте си хънъми.
На третият етаж има две огромни конферентни зали, украсени с китеници, дърворезби и ковано желязо. Залите са използвани и от ЦК на БКП.
Комплексът става любимата резиденция на Пенчо Кубадински
Екстри: паркинг, ресторант, охрана, конферентна зала, телевизор, кабелна тв, отопление, баня/тоалетна, изглед, лятна градина 
 
 
    Погледнете: Местоположение ˇ   
 
Снимката в по-голям размер Снимката в по-голям размер Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер Снимката в по-голям размер Снимката в по-голям размер
Снимката в по-голям размер Снимката в по-голям размер Снимката в по-голям размер
 
 
    Изберете вид на настаняване  
 
/ Цената е в български лева /
Кликнете върху избраната стая и попълнете формата!
Период Тип стая Хранене Цена
01.04-06.12 Двама в двойна стая с 2 легла Без хранене 40.00
01.04-06.12 Апартамент с 5 легла Без хранене 60.00
 
 
    Направете on-line резервация с помощта на Велико.Инфо
 
                        /Всички полета са задължителни/
Вид стая, цена:
На името на:
Град и точен адрес:
Телефон, GSM и факс:
Имейл:
Пристигане:      
Нощувки:    
Възраст на децата:
Други изисквания:    
Предпочитанията Ви:
Дължим бакшиш за този хотел - 00.00 лв.            
     
 
 
  Карта на сайта  travelbg.info veliko.info bghoteli.info seo.veliko.info s&l.veliko.info ski.veliko.info sea.veliko.info  allnews.veliko.info
 Web Design FurorDesign
boss@veliko.info  

DHTML JavaScript Menu By Milonic