За контакт: 0550 3601202 9787878
Рилена Китен
Китен, ул."Кокиче" тел. 0550 3 60 12 e-mail: kiten@rilenahotels.com
София, тел.: 02 978 78 78, 970 46 02, 970 46 02 office@rilenahotels.com

Хотел "Рилена" се намира в курортното градче Китен, на 300 м от плажната ивица и на 300 м от центъра на града. Хотелът е идеалното съчетание между спокойствието на красивата градина и уюта на хотелската част.
Гостите се настаняват в 32 двойни стаи /с възможност за допълнително легло/, със собствен санитарен възел, телевизор, минибар, климатик и панорамни тераси, предоставящи на гостите уют, тишина и идеални условия за пълноценна почивка. Помещенията са с фронтален изглед към градината и басейна.
Ресторантът на хотелски комплекс "Рилена" разполага с 50 места.
Хотел "Рилена" Ви предлага и открит детски кът за почиващите деца; открит басейн; открит охраняем паркинг; минисейфове за вещи и ценности.
* WI FI - безплатен интернет в лоби бара и ресторанта на хотела.

Малкото градче Китен се намира на южния край на залива на Приморско, на 56 км южно от Бургас и 446 км югоизточно от София.На самия нос има останки от крепостта Урдовиза, наричана от римляните Орудиза. Градът съществува до идването на турците, след което е напуснат. Красива е реката Караагач, вливаща се в южния край на залива Урдовиза. В заблатеното и от наносите устие има изобилие от риба.
Разказва се легендата за красивата мома на име Стана, която избягала от султанския харем.Удивен от смелостта и, султанът обещал да освободи земята, която тя обходи с кон за един ден. Жребецът и издъхнал след целодневната езда на един от Китен - Бар в морето плажовете, който и до днес се нарича Атлиман - Заливът на коня.
Цени за настаняване

* полупансион включва:
Закуска (на шведска маса)
Вечерята е избор между две менюта , които се състоят от - салата, основно/обикновено скара - пил.шишчета, пил.пържола пане, скумрия на скара, кашкавал пане, омлет, пържола по ловджийски, пилешко вретено и т.н/, десерт.
* пълен пансион включва
Закуска - шведска маса
Обяда е избор между две менюта , които се състоят от - супа, основно/мусака; винен кебап; пиле задушено; пиле с ориз, миш-маш и т.н/, десерт, например плодове и бисквитена торта
Вечерята е избор между две менюта , които се състоят от - салата, основно/обикновено скара - пил.шишчета, пил.пържола пане, скумрия на скара, кашкавал пане, омлет, пържола по ловджийски, пилешко вретено и т.н/, десерт.
* Олинклусив лайт включва закуска, обяд, вечеря и напитки от 8 сутринта до 10 вечерта. Напитките включват натурални сокове, безалкохолни напитки(кола, фанта...) и специална селекция от български алкохол включваща наливна бира, ракия, водка, мастика и други.
* цените не включват курортна такса по 0.70лв на легло на ден и паркинг по 2лв. на ден
Специални цени за вашите деца и безплатна храна за най-малките юнаци.
Снимки от хотел "Рилена":
Видео: